Dongguan Lingtian Cooling Equipment Co., Ltd.

Pumpens klassificeringsgrundlag

Slip tid: 2020-08-11 11:09:46  Hits: 6

(1) Arbejdsprincip

1) Arbejdsprincippet kan opdeles i klingetype, lydstyrketype og andre former.

Vane-pumper, der er afhængige af den dynamiske virkning af det roterende skovlhjul på væsken, overfører kontinuerligt energi til væsken, så væskeens kinetiske energi (hovedsageligt) og trykforøges, og derefter omdannes den kinetiske energi til tryk energi gennem pressekammeret. Opdelt i centrifugalpumpe, aksial flowpumpe, partiel flowpumpe og hvirvelpumpe.

Positive forskydningspumper, der er afhængige af den periodiske ændring af volumenet af det forseglede arbejdsrum, der indeholder væsken, overfører periodisk energi til væsken, så væskens tryk øges for at tvinge væsken til at blive udledt og kan opdeles i frem- og tilbagegående pumper i henhold til arbejdselementets bevægelsesform og rotationspumpe.

Andre typer pumper overfører energi i andre former. For eksempel er jetpumpen afhængig af højhastighedsinjektionen af ​​arbejdsfluid for at suge væsken, der skal transporteres ind i pumpen, og bland den for at udveksle momentum for at overføre energi; vandhammerpumpen bruger en del af vandet, der flyder under bremsning, for at hæves til en bestemt højde til at overføre energi; den elektromagnetiske pumpe fremstiller Det aktiverede flydende metal flyder under virkningen af ​​elektromagnetisk kraft for at realisere transport. Derudover kan pumper også klassificeres i henhold til arten, køremetoden, strukturen og brugen af ​​den transporterede væske.

2) Klassificeret efter antallet af arbejdshjul

Enkelttrinspumpe: det vil sige, at der kun er et pumpehjul på pumpeakslen. Fletrinspumpe: det vil sige, at der er to eller flere skovlhjul på pumpeakslen. På dette tidspunkt er det samlede pumpehoved summen af ​​de hoveder, der er produceret af n skovlhjul.

3) Klassificeret efter arbejdspress

Lavtrykspumpe: trykket er lavere end 100 meter vandsøjle; Mellemtrykspumpe: trykket er mellem 100 og 650 meter vandsøjle; Højtrykspumpe: trykket er højere end 650 meter vandsøjle. (Multistages centrifugalpumpe kan nå 2800m)

4) Klassificeret efter vejen til pumpehjulets vandindløb

En-side indgangspumpe: kaldes også en-sugepumpe, det vil sige, der er kun et vandindløb på pumpehjulet; Indgangspumpe med dobbeltside: kaldes også dobbelt sugepumpe, det vil sige, der er et indløb på begge sider af pumpehjulet. Dens strømningshastighed er dobbelt så stor som en enkelt sugepumpe, som groft kan betragtes som to enkelt sugepumpehjul, der er sammensat ryg mod ryg.

    04.jpg

5) Klassificeret efter pumpesamlingens fælles søm Horisontalt delt pumpe: Der er en sammenføjningssøm på det vandrette plan, der passerer gennem akselinjen. (Den mest almindelige vandrette splitpumpe er en dobbelt sugepumpe) Lodret fælles overfladepumpe: Samlingsoverfladen er vinkelret på akselinjen. 6) Klassificeret efter pumpeakselets position Vandret pumpe: Pumpeakslen er i en vandret position. Lodret pumpe: Pumpeakslen er i lodret position.

7) Klassificeret efter den måde, hvorpå vandet fra pumpehjulet føres til ekstruderingskammeret

Fuld pumpe: Når vandet kommer ud af pumpehjulet, kommer det direkte ind i pumpehuset med en spiralform. Styreskovelpumpe: Når vandet kommer ud af pumpehjulet, kommer det ind i styreskovlen, der er placeret uden for det, og går derefter ind i næste trin eller strømmer ind i udløbsrøret. (Almindeligt anvendt i flertrinspumper og aksiale flowpumper)

22.jpg

(2) Driftsprincip

Et løbehjul, der består af flere buede klinger, placeres i et pumpehus med en gennemgående passage. Skovlhjulet er fastgjort til pumpeakslen, og pumpeakslen er forbundet med motoren, der kan drives til at rotere af motoren. Sugeåbningen er placeret i midten af ​​pumpehuset og er tilsluttet sugerøret, og en tilbageslagsventil er installeret i bunden af ​​sugerøret. Side af pumpehuset er afgangsporten, der er forbundet med udledningsrørledningen og er udstyret med en reguleringsventil.

Årsagen til, at centrifugalpumper kan transportere væsker, afhænger hovedsageligt af den centrifugalkraft, der genereres af højhastigheds roterende skovlhjul, så de kaldes centrifugalpumper.


Tidligere: Funktioner i FRP cirkulært modst...

Næste: Rollen som køletårnkran